Бивш играч на фалиралото ЦСКА осъди ЦСКА-София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившия нападател на фалиралото ЦСКА Гуидо ди Вани е осъдил клуба по дело за дължими пари, съобщава „Спортал“. Аржентинецът е осъдил клуба за 21 200 евро плюс 5% лихва от 2-ри септември 2015-та насам. ЦСКА-София се задължава да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ дело, което тимът на Гриша Ганчев губи в съда на ФИФА през тази година. Преди няколко месеца друг играч на фалиралия клуб – Силвард Спрокел осъди „армейците“, при това за далеч по-голяма сума от 167 000 евро плюс лихви (общо над 325 000 лева). В онзи случай, ЦСКА също получи глоба от ФИФА в размер на 15 000 швейцарски франка.

Бивш играч на фалиралото ЦСКА осъди ЦСКА-София 1

След оповестяването на решението по делото, ЦСКА има срок от 30 дни, в който може да изплати дълга и наложената глоба или да обжалва пред КАС. Ако глобата не бъде платена, ФИФА ще принуди БФС да наложи забрана на ЦСКА за регистрирането на нови играчи. Ако родната централа откаже да наложи наказанието, ФИФА може да извади страната от всички турнири, който се организират под егидата на световната футболна федерация.

Адвокатите на Гуидо ди Вани, също като тези на Спрокел, са изисквали от съда да признае ЦСКА-София за спортен наследник на ЦСКА, тъй като новият клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на старото дружество. Адвокатите на настоящия отбор пък лансират тезата, че това е нов клуб, който играе с лиценза на „Литекс“ и няма пряка връзка със фалиралото дружество.