Бивш играч на Ман Юнайтед се предложил на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джеси Лингард е готов да подсили каталунския гранд

Според информация на испанското издание SPORT, Барселона ще има шанса да подпише с Джеси Лингард през този месец. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед е свободен агент, след като престоят му в Нотингам Форест приключи миналото лято. И той е предложил услугите си на настоящите шампиони на Ла Лига, които изпитват трудности този сезон.

Джеси Лингард е енигматичен играч през цялата си професионална кариера досега. 31-годишният офанзивен халф бе смятан за голям талант по време на дните си в младежката академия на Манчестър Юнайтед. Лингард трябваше да чака доста, за да се затвърди в първия отбор на “червените дяволи”. Английският национал имаше ключова роля в тима под ръководството на Жозе Моуриньо и Луис ван Гаал. Най-добрият му период дойде, когато португалският тактик беше начело на Манчестър Юнайтед.

Последните години в Ман Юнайтед не се развиха добре за Лингард. Той възроди кариерата си под наем в Уест Хям, но не успя да стана редовен играч през сезон 2021/22. Престоят на англичанина в Манчестър Юнайтед най-накрая приключи през летния трансферен прозорец на 2022 г. Нотингам Форест го привлече, но кампанията му 2022/23 беше катастрофална.

Лингард остава свободен агент по средата на сезон 2023/24 и се е предложил на Барселона. Англичанинът е предимно атакуващ полузащитник, но може да играе и по фланговете, така че той може да бъде прилично краткосрочно решение за каталунците, които няма да се налагат да плащат трансферна сума за подписа му.