Блестящ Сасуоло измъкна точка от Ювентус в мач със шест гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сасуоло и Ювентус завършиха при резултат 2:2 в среща от 33-тия кръг на „Серия А“. „Бианконерите“ поведоха още в 5-тата минута с гол на Данило, след още 7, Игуаин удвои. В 29-тата Филип Джуричич намали изоставането на домакините. В началото на второто полувреме Берарди изравни. Капуто пък завърши обрата за домакините в 54-тата. Алекс Сандо обаче изравни в 64-тата.

Равенството остава Ювентус на първо място в подреждането. „Бианконерите“ имат преднина от 7 точки, пред втория Аталанта. До края на сезона остават още 5 мача. Сасуоло остава на 8-мо място, на 6 точки от 6-тото място, което дава права на участие в Лига Европа.

Наставникът на домакините Роберто Ди Зебри е направил цели 6 промени, спрямо впечатляващата победа над Лацио в предния кръг. На резервната скамейка на Сасуоло е и бившият играч на Черно море и Левски Мехди Бурабия.

Маурисио Сари е направил 4 промени, спрямо единадесеторката, която завърши 2:2 с Аталанта. От първата минута започват Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Миралем Пянич и Гонсало Игуаин на местата на Леандро Бонучи, Хуан Куардадо, Андре Рабио и Пауло Дибала.

Мачът започна с много високо темпо и двата тима ди размениха три удара през първите няко;ко минути.

Шампионите съумяха да поведат още в 5-тата минута. Пянич изпълни заучено корнер и подаде по земя на Данило, който дебнеше на границата на наказателното поле. Бразилецът веднага шутира и прати топката в мрежата.

След още 7 минути, заминаващия за Барселона, Пянич запиша още една асистенция. Босненецът изведе Игуаин сам срещу вратаря, а аржентинецът нямаше проблем да отбележи.

Домакините отговориха след две минути, когато Капуто излезе очи в очи с Войчех Шчесни, но полският страж предвидливо скъси дистанцията и успя да парира удара. Последва пропуск на Берарди.

В 21-рата Роналдо опита да отбележи, но шутът му от тъч-линията не успя да намери празната врата.

След още три Шчесни спаси по прекрасен начин опасен удар на Мерт Мюлдюр. Полякът пак трябваше да се намесва само след три минути, когато Берарди опита да до затрудни.

Напористата игра на „неровердите“ даде резултат в 29-тата, когато Джуричич се възползва от неубедителна изява на Бентанкур и с мощен удар преодоля Шчезни.

Следващите минути двата отбора продължиха да създават множество опасности, като повечето изненадващо бяха на сметката на Сасуоло.

В продължението на първото полувреме Роналдо стреля опасно, но Кирикеш успя да блокира удара.

Втората част започна с непряк свободен удар за Юве, след като вратарят Консили улови върната от Манянели топка. Роналдо стреля, но шутът му бе блокиран точно от капитанът на Сасуоло Франческо Манянели.

Домакините направиха пълен обрат само в рамките на четири минути. Първо, в 51-рата Берарди вкара директно от фал, а три по-късно Капуто завърши пълният обрат. 3:2

„Старата госпожа“ натисна в следващите няколко минути. Рабио опита удар с глава в 60-тата, но не уцели вратата. В следващата атака Роналдо стреля ниско по тревата, но не затрудни Консили.

Юве стигна до изравнителен гол в 64-тата, когато Алекс Сандро засече на първа греда центриране от корнер на Дибала.

В 79-тата минута Кристиано Роналдо получи пас в наказателното поле и незабавно стреля, но Консили направи невероятно спасяване.

В 84-тата Сасуоло имаше страхотен шанс за гол, но ударът на Траоре от 5-6 метра бе изчистен от защитник на Ювентус.

В добавеното време Бурабия можеше да донесе победата за Сасуоло, но Шчесни отрази силният му удар.

Стартови състави:

Сасуоло: Консили, Мюлдюр, Кирикеш, Пелузо, Кирякополус, Манянели, Локатели, Берарди, Джуричич, Бога, Капуто;

Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Киелини, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Бернардески, Игуаин, Роналдо;