google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер спечели гостуването си на Аталанта с резултат 2:0 в двубой от последния 38-и кръг на италианската Серия „А“. Данило Д‘Амброзио откри резултата още в първата минута. В 19-тата страхотно изпълнение на Ашли Йънг увеличи преднината на „нерадзурите“.

Победата гарантира второто място за Интер. Момчетата на Антонио Конте финишират първенството с 82 точки. С три повече от Лацио и днешния си съперник. Аталанта все пак остава в топ 4-ри и за втора поредна година ще играе в Шампионската лига.

Преди началото на двубоя, Аталанта бе в серия от 17 поредни мача без загуба. Момчетата на Джан Пиеро Гасперини имаха нужда от само две попадения, за да достигнат 100 гола в един сезона. Освен това, „бергамаските“ гонеха и рекорд от 8 поредни победи на свой терен.

За Интер това е 4-рта поредна „суха“ мрежа. Отборът от Милано завършва сезона с най-силната защита в Италия, допуснала едва 36 попадения.

Гасперини не можеше да използва Йосип Иличич и Хосе Луис Паломино, но пък в отбрана, след изтърпяно наказание, се завръща Рафаел Толой. В атака си партнират Дуван Сапата и Алехандро Гомес, подпомагани от Марио Пашалич, който влиза в игра за сметка на Руслан Малиновски.

Антонио Конте не може да разчита на Стефано Сенси и Матиас Весино. В атака си партнират атомното дуо Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес, въпреки че в последните мачове шанс за изява бе даден на Алексис Санчес. Кристиан Ериксен отново е оставен на резервната скамейка.

Интер можеше да открие резултата още в 20-тата секунда, когато Барела стреля, но бе блокиран. Топката излезе от корнер, след чието изпълнение, вратарят Голини увисна, а дебнещия зад него Д‘Амброзио прати топката в опразнената врата. Вратарят на Атланта пък получи травма при падането и се наложи да бъде заменен от Марко Спортиело.

„Нерадзурите“ продължиха да са по-активния тим и в следващите минути. Д‘Амброзио имаше сериозни претенции за дузпа, но арбитърът категорично показа, че няма нарушение, а в последствие повторенията ни убедиха в правотата на решението.

Няколко минути по-късно Интер нанесе втория си удар. Ашли Йънг проби от лявото крило към центъра и след като видя, че няма свободен съиграч, реши да завършва сам и с прекрасен фалцов шут прониза мрежата.

В средата на полувреме домакините поизравниха играта и започнаха да владеят значително повече топката, но без да стигат до кой знае какви опасности. Интер започна да разчита повече на бързите си контраатаки.

В 38-та Мартинес нахлу в пеналтерията, но се засуети и не успя да нанесе удар.

Още в първата минута на втората част Интер имаше нов шанс да отбележи. След разбъркване в наказателното поле на Аталанта, топката попадна в Николо Барела, който веднага шутира, но изпълнението му бе слабо.

Аталанта отговори с удар на Папу Гомес в 54-тата, но коженото кълбо попадна точно в ръцете на Ханданович. Това бе първи точен удар за „бергамаските“.

В 65-тата Галиардини стреля от далечно разстояние, но топката мина покрай гредата на Спортиело.

В 82-рата минута Алексис Санчес отбеляза, но попадението бе отменено заради засада на чилиеца.

Две по-късно Госенс бе изведен в наказателното поле от Люис Мюриел и с първото си докосване бутна топката към десния ъгъл на Ханданович, но тя премина на сантиметри от страничния стълб.

В 87-тата Лукаку тръгна на пробил от централната линия, надбяга един футболист на Аталанта, финтира друг и стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но над вратата. Домакините отвърнаха с удар на Малиновски, който бе блокиран.

Стартови състави:

Аталанта: Джимсити, Калдара, Толой, Кастане, де Роон, Фройлер, Госенс, Пашалич, Гомес, Сапата;

Интер: Ханданович, Бастони, де Фрай, Годин, Йънг, Барела, Брозович, Галиардини, Д‘Амброзио, Мартинес, Лукаку;