google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер и Наполи завършиха при резултат 2:0 в мач от предпоследния кръг на Серия „А“. „Нерадзурите“ поведоха още в 11-тата минута, когато Д‘Амброзио прониза Мерет. Лаутаро Мартинес удвои с превъзходен гол в 74-тата.

Трите точки изкачват Интер на 2-рата позиция, с една повече от Аталанта. Наполи остава на 7-тато място, с една точка зад Милан.

Антонио Конте направи цели 8 промени, спрямо победата над Генуа в предния кръг. Местата си запазиха единствено вратаря Ханданович, Брозович и Лукаку. Като партньор на белгиеца ще наблюдаваме Алексис Санчес.

Носителите на Купата на Италия излизат в схема 4-3-3. Дженаро Гатузо е заложил на триото Аркадиуш Милик, Лоренцо Инсиние и Матео Политано в атака. В средата на терена ще оперират Пьотър Жиелински, Диего Деме и Елиф Елмас.

Домакините откриха резултата с първото си реално голово положение. В 11-тата минута Кандрева центрира към Бираги, който я върна към точката за дузпата. Там дебнеше Д‘Амброзио и с прецизен удар даде преднина на своя тим.

Гостите бяха близко до израняване в 19-тата минута, когато при заучено изпълнение на ъглов удар топката достигна до Жиелински. Той стреля, коженото кълбо рикошира в крака на Инсиние и мина на няколко сантиметра от гредата.

След още 6, Жиелински опита мощен шут от далечно разстояние, но Ханданович отрази.

След още пет минути Ханданович отново бе с решителна заслуга за запазване на резултата, след като спаси удар от близо на Политано.

В 35-тата минута Инсиние направи страхотен пропуск. Жиелински намери в наказателното поле крилото на Наполи. Инсиние веднага стреля, но защитник успя да играе с топката и тя премина буквално на няколко сантиметра от левия страничен стълб.

Интер отвърна в 38-тата. Алексис Санчес се измъкна зад гърба на отбраната и остана един на един срещу вратаря на Наполи, но прехвърлящия му удар не успя да прехвърли Мерет. Повторенията обаче показаха, че чилиецът е бил в засада и ВАР щеше да отмени евентуален гол.

В 40-тата минута Елмас преодоля няколко защитници на „нерадзурите“ и шутира, но след рикошет, топката излезе извън вратата.

В последната минута на първата част Брозович стреля мощно, но блестящата намеса на Алекс Мерет запази разликата от само един гол между двата тима.

Второто полувреме започна с удар на Марио Руи, който обаче бе доста неточен. Интер отвърна с удар на Лукаку с глава, който обаче не затрудни Мерет.

В 52-рата минута неаполитанци имаха сериозни претенции, след като футболист на Интер игра с ръка в наказателното поле. Съдията обаче показа, че не е видял нищо нередно, а и ВАР не поиска преразглеждане на ситуацията.

В 64-тата Елмас опита опасен удар от границата на пеналтерията, но топката премина близо до дясната греда.

Четири по-късно Интер можеше да реши всичко в мача. Берарди получи отличен пас в наказателното поле и стреля от близка дистанция, но заложи на силата и не уцели врата на Мерет.

В 74-тата, появилия се от резервната скамейка, Лаутаро Мартинес покачи резултата със страхотен гол от над 25 метра.

Четири минути по-късно Лукаку опита да изведе Барела, но Мерет внимаваше и успя да улови топката туко пред халфа на Интер.

До края на мача Наполи опита да върне интригата, но отбраната на Интер се справи отлично и заслужено записа трета поредна суха мрежа.

В самия край на двубоя Ериксен стреля директно от пряк свободен, но топката попадна право във вратаря Мерет, който я боксира.

Стартови състави:

Интер: Ханданович, Д‘Амброзио, де Фрай, Бастони, Кандрева, Барела, Брозович, Бираги, Борха Валеро, Лукаку, Санчес;

Наполи: Мерет, Хусай, Максимович, Кулибали, Руи, Жиелински, Елмас, Деме, Политано, Милик, Инсиние;