Блинд няма да се връща в Аякс, преминава в отбор от Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят е готов за съвсем различно предизвикателство

Централният бранител на Байерн Мюнхен Дейли Блинд няма да се завърне в Аякс както му се искаше, съобщава Фабрицио Романо. Вместо това в следващите дни той ще премине медицински прегледи в Жирона и ще се присъедини към клуба на свободен трансфер, след като договорът му с Байерн Мюнхен изтече и не бе подновен.

Миналото лято Блинд направи шокиращ трансфер, избирайки да подпише с Байерн Мюнхен. 33-годишният защитник отлично знаеше, че ще е резерва на “Алианц Арена”, но може би се е надявал на повече игрово време. Това обаче не се случи и Блинд изигра едва 5 мача за целия сезон.

Още преди месеци Блинд взе решение, че не иска да прекара последните си години на резервната скамейка и започна преговори с Аякс за потенциалното си завръщане на “Йохан Кройф Арена”. Амстердамци също обаче не проявиха желание да върнат Блинд в клуба, което доведе до трансфера му в Жирона.

През миналия сезон тимът се справи отлично в Ла Лига и дори бе близо до това да се класира за Лигата на конференциите. В крайна сметка обаче това не се случи, което изглежда само е мотивирало ръководството на клуба да подобри състава още повече през това лято и догодина да бъдат атакувани нови висоти.