Ерик тен Хаг изпраща трима младоци в първия отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландецът не е забравил за академията на клуба

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е взел решението да даде шанс на трима таланти от школата на клуба да се докажат в първия отбор по време на предсезонната подготовка. Става въпрос за Чарли Савидж, Макси Ойеделе и Исак Хансен – Ароен.

Нито един от тримата таланти, които все още играят в тима до 21 години досега не е получавал подобен шанс. Имената на Ароен и Ойеделе бяха непознати дори за по-голямата част от най-върлите почитатели на “червените дяволи”. Единствено за потенциала на Чарли Савидж се говори от доста време. Причината за това не е само факта, че той е син на легендата Роби Савидж, а е това, че той наистина притежава огромни футболни заложби.

Част от ДНК-то на Манчестър Юнайтед е да произвежда големи таланти в своята школа. От нея са излезли футболисти като Райън Гигс, Пол Скоулс, братята Невил и още много други. В последните години пък нейни възпитаници като Скот Мактоминай, Антъни Еланга, и Мейсън Грийнууд успяха да пробият в първия отбор и направиха доста добро впечатление. Проблемът за тези момчета са огромните суми, който Манчестър Юнайтед харчи за футболисти, които заемат местата на местните таланти.