Интер намери заместник на Андре Онана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По всичко личи, че камерунецът ще напусне отбора

Ръководството на Интер предприе ход, който подсказва, че тимът ще се раздели с Андре Онана. “Нерадзурите” започнаха да се оглеждат за негов заместник като най-вероятния такъв е настоящия вратар на Байерн Мюнхен Ян Зомер.

Андре Онана е само на крачка от трансфер в Манчестър Юнайтед. Според Фабрицио Романо той дори е договорил личните си условия с “червените дяволи”. Единственото, което остава да бъде свършено преди да бъде обявен трансфера е двата клуба да се разберат за цената на играча. Интер искат 60 милиона евро за правата на Онана, а последната оферта на Манчестър Юнайтед бе на стойност 50 милиона евро с включени бонуси. Очаква се двете страни да се срещнат по средата и да си стиснат ръцете на 55 милиона евро за Андре Онана.

Ян Зомер ще излезе доста по-евтино на Интер, което е добре за клуба като имаме предвид финансовите проблеми, които те имат. Когато Байерн закупи Зомер, той настоя в неговия договор да има клауза, според която той може да напусне клуба за същата сума, за която бе привлечен. Тази сума бе 9 милиона евро, а опцията бе поставена защото Зомер се притесняваше, че след завръщането на Мануел Нойер ще загуби титулярното си място.

Трансферното домино няма обаче да спре дотук. Байерн Мюнхен искат да привлекат още един вратар, тъй като Нойер вече остарява и не се знае колко време още ще играе на високо ниво. Стражът, който баварците са набелязали е грузинецът Гиорги Мамардашвили от Валенсия. Те обаче ще пристъпят към действия едва, когато Зомер напусне и ако това изобщо се случи.