Близо 3 пъти повече гледат мачовете на Меси от тези на Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лео Меси привлича огромен интерес след трансфера си в Интер Маями

Съревнованието между супер звездите на световния футбол в последното десетилетие – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, продължава, въпреки че двамата играч в разлино първенство при това на различни континенти.

В момента двубоите с участието на Лео Меси имат много по-голяма гледаемост от тези на португалеца. Срещата между Интер Маями и Филаделфия (4:1) за Купата на лигата привлече повече зрители (930 милиона), отколкото всички срещи от лигата на Саудитска Арабия взети заедно тази седмица (340 млн).

За Меси предстои първи двубой за трофей на световния шампион на американска земя – за Купата на лигата срещу тима на Нешвил, йато двубоят ще се играе на 20 август на стадион “Джеодис Парк”, домашната арена на Нешвил, който може да побере 30 000 зрители. Първите три отбора в Купата на лигата автоматично се класират за Купата на шампионите КОНКАКАФ, като Интер Маями и Меси си спечелиха това прав.

Американските фенове не искат да пропуснат златния шанс потенциално да видят аржентинеца да вдига първия си трофей, откакто се присъедини към тима от Маями през лятото. Билетите за двубоя бяха оценени по-високо от пропуските за финала на Шампионската лига, където Манчестър Сити победи Интер Милано, за да спечели първата си континентална титла.

Най-евтините места бяха продадени на$77,50 дола по време на финала на Шампионската лига в Истанбул, а най-евтините билети за сблъсъка Нашвил срещу Интер Маями в момента се предлагат за 484,45 долара в Ticketmaster. В същото време най-добрите места на стадиона на Нешвил се продават за 12 075 долара.