УЕФА обяви тримата най-добри играчи за сезон 2022/23
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лионел Меси, Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне ще спорят за наградата

Европейската футболна асоциация УЕФА обяви имената на тримата играчи, които ще влезнат в битка за наградата Играч №1 на УЕФА за кампанията 2022/2023 г. За приза ще спорят аржентинската звезда Лионел Меси, норвежката голова машина Ерлинг Холанд и звездния плеймейкър Кевин Де Бройне.

До избора на тримата се стига, след като своя вот са дали треньорите на клубовете, участвали в евротурнирите през миналия сезон, треньорите на националните тимове на страните членки на УЕФА, както и група от журналисти.

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, който имаше ключова роля за достигането на Франция до финала на Мондиала в Катар и направи страхотен мач срещу Аржентина в спора за трофея, не попада в топ 3.

Победителят ще стане ясен на 31 август, когато ще се тегли жребият за груповата фаза на Шампионската лига. Меси е фаворит за спечелването на приза, след като грабна световната титла с Аржентина, а на клубно ниво с ПСЖ стана шампион на Франция. Той записа общо 47 двубоя с екипа на френския гранд, в които вкара 30 попадения и направи 21 асистенции.

Ерлинг Холанд счупи рекорди в първия си сезон в Манчестър Сити, като заби 52 гола и направи 9 асистенции в 53 мача във всички турнири. Норвежецът помогна на тима на Гуардиола да спечели трофеиет в Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп през сезон 2022/23 и определено няма да е изненада, ако той грабне наградата.

Съотборникът на Холанд – Кевин Де Бройне, също ще се бори за трофея. Белгийският национал изигра 49 мача във всички турнири, в които отбеляза 10 гола и направи 31 асистенции.