Боатенг иска Байерн да защити всички трофеи от изминалия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Централният защитник на Байерн (Мюнхен) Жером Боатенг е на мнение, че неговият тим има сили да защити требъла от изминалия сезон. Байерн спечели първенството, Купата на Германия, а на финала в Шампионска лига надви ПСЖ с 1:0 след попадение на Кингсли Коман.

Тимът на Ханзи Флик отново е фаворит за титлата в Германия и Купата, но в Шампионска лига конкуренцията е много по-жестока, а единственият тим успявал да защити титлата си е Реал Мадрид. „Кралския клуб“ бе на върха в турнира в три последователни години (2016-2018г.).

“Защо да не изградим една нова ера в Шампионската лига с младия състав, който имаме? Няма да ни бъде лесно, но с изключение на 2019 година винаги успяваме да стигнем далеч в турнира в последните години. Не смятам, че има много отбори, които могат да се похвалят с качеството, което ние имаме”, заяви Боатенг в интервю за “Кикер”.

Боатенг е убеден в качествата на баварците, като защитникът отбеляза, че най-големи конкуренти за трофея ще бъдат Ливърпул, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

“Надявам се да мога да остана на терена максимално дълго време. След края на кариерата ми обаче не смятам да ставам треньор. Това е по-стресиращо дори от това да си футболист. Иска ми се да мога да прекарвам повече време със семеството ми”, допълни Боатенг.