ИЗВЪНРЕДНО: Боби се завърна в БФС, отмениха конгреса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На заседанието присъства и "отцепника" Петър Величков

Борислав Михайлов – президентът на Българския футболен съюз в оставка, участва в провеждащото се в момента заседание на Изпълнителния комитет на футболната централа.

Бившият капитан на националния тим оваканти поста през октомври 2019 година, но не участва в нито една от сбирките на Изпълкома оттогава насам, независимо че имаше право.

Преди минути стана ясно, че Михайлов оттегля оставката си, а конгресът на БФС, насрочен за 25 юни, е отменен.

Президентът на Славия Венци Стефанов, за когото снощи бе обявено, че е влязъл в болница, също присъства на заседанието без видими признаци на неразположение. Въпреки спекулациите в последните дни на линия е и собственикът на шампиона Лудогорец – Кирил Домусчиев.

Една от основните теми днес ще бъде дискусията за евентуална промяна на формата на първенството. Очаква се да се обсъжда и предстоящия конгрес на БФС.

В залата е и Петър Величков, който вчера се заяви официално като част от екипа на друг бивш капитан на националния тим – Димитър Бербатов, който ще се кандидатира за президент на футболната централа.

С оглед на събитията преди минути, президентските избори за централата най-вероятно ще се проведат през февруари догодина, а дотогава Михайлов отново ще изпълнява задълженията си на управляващ БФС.

През втория месец на идната година трябва да се проведе редовния IX конгрес на съюза.