Бомба в Купата на Германия! Саарбрюкен изхвърли Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд бе тотален фаворит срещу третодивизионния тим, но отпадна от турнира

Байерн Мюнхен допусна шокиращо поражение с 1:2 като гост на третодивизионния Саарбрюкен в среща от 1/16-финалите на Купата на Германия. Патрик Зонтхаймер и Марсел Гаус отбелязаха попаденията за домакините, а Томас Мюлер бе дал аванс на баварците в началото на срещата.

Томас Тухел заложи на доста силен състав и баварците просто нямат оправдание за това поражение. Мануел Нойер започна на вратата, а на терена бяха играчи като Лерой Сане, Томас Мюлер, Ким Мин-че, Алфонсо Дейвис, Матайс де Лихт и Йошуа Кимих.

В 16-ата минута Томас Мюлер даде аванс на баварците. Опитният нападател се разписа с мощен далечен удар след асистенция на Франс Кретциг.

Така всичко тръгна идеално за Байерн, но нещата се объркаха доста бързо. Матайс де Лихт се контузи и бе заменен от Конрад Лаймер. Кимих се върна в центъра на защитата да партнира на Ким.

Футболистите на Томас Тухел допуснаха груба грешка в отбрана. Лукас Бьодер намери Патрик Зонтхаймер, който със страхотен шут не остави шансове на Нойер за 1:1 в края на полувремето и хвърли в екстаз феновете на “Лудвигспаркщадион”.

След почивката Байерн игра на по-високи обороти и търсеше победен гол. Тухел пусна тежката артилерия, като в игра се появиха Джамал Мусиала, Кингсли Коман и Серж Гнабри. Байерн обаче нямаше късмет в офанзивен план и не успя да вкара втори гол.

В добавеното време на срещата Тим Сивеха комбинира с Марсел Гаус, който отбеляза победен гол за третодивизионния тим и изхвърли баварския колос от състезанието в ранна фаза.