Костов: Не биваше да говоря за титла в началото, гледаме мач за мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаме много добри футболисти, ще се борим", заяви треньорът на Левски

Наставникът на Левски Николай Костов направи своя коментар след равенството срещу Арда (0:0). Във втори пореден двубой “сините” сториха твърде малко в нападение и не успяха да стигнат до победата. Костов сподели, че заявената от него цел в началото на кампанията – титлата, е довела до напрежение в отбора, поради което тимът ще гледа мач за мач в бъдеще.

“Няма как да коментирам защо не сме отбелязали ситуациите. Създадохме две ситуации, които вратарят успя да отрази. През първото полувреме беше равностоен мач, през втората част изнесохме играта в предни позиции, имахме преимущество. След появата на Галчев отдясно станахме по-активни. За съжалние не спечелихме”, започна Костов.

“Трябва да се адаптираме срещу всеки противник. Арда притежава силни играчи в атака. Нашата защита се справи много добре, не даде нито един шанс пред нашата врата. Въпросът е как ние да вкараме. В момента не трябва да говорим много, а да мислим как да сме по-силни, когато отсъстват добри играчи в офанзивен план. Излизаме максимално мобилизирани за двубоите. Предният мач даде психологическо отражение на нашите играчи. Ще преодолеем тази криза”, продължи треньорът на Левски.

“Може би е грешка от моя страна, тъй като гледах мачове от миналия сезон. В началото си помислих, че имаме добър потенциал от млади футболисти и реших, че имаме потенциал да сме в битката за титлата. Обявих го пред играчите и това, може би, създаде напрежение. Имаме много добри футболисти, ще се борим. Разбра ли сме се в бъдеще да гледаме от мач на мач. Имаме много добри играчи, нямам никакви претенции към тях. Имаме добре взаимодействие и получаваме любов от феновете. Надявам се да се усилим и да вдигнем Левски на крака”, каза още Костов след двубоя на “Арена Арда”.