Борислав Кирилов е европейски шампион!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашият борец прегази грузинеца Глонти във финала

Бoрис Кирилов спечели европейската титла за кадети, след като във финалната среща в в категория до 51 кг на класическия стил се поздрави с категорична победа с 9:0 над Тамази Глонти (Грузия).

Българският борец беше изключително убедителен на тепиха в Самоков, като преди заключителната схватка спечели още три срещи.

На старта нашият борец преодоля Парвиз Дадашов (Азербахджан) с 6:3 , след това се справи с Ерзу Закриев (Русия) с 8:6, а в полуфиналния двубой записа изразителен успех срещу Филип Бартошик (Чехия) – 10:1.

Борислав Кирилов е европейски шампион! 1

В последния ден на шампионата Димитър Рачев остана на крачка от отличието в категория до 71 килограма, финиширайки на пета позиция.

Българският представител намери сили да се преодолее репешажите, но в битката за бронзовия медал отстъпи на Руслан Нурулаев (Азербайджан).

Нашите боржи приключиха с три отличия – освен златния медал на Борис Кирилов, в категория до 92 килограма Сали Салиев спечели сребро, а Красимира Димитрова (в категория до 43 кг) стигна до бронза при кадетките.

Първенството в Самоков, в което взеха участие над 500 състезатели от 34 държави, се проведе при отлична организация, като българската федерация по борба бе засипана със суперлативи както от състезателите и техните треньори, така и от официалните гости на шампионата.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов