Борусия Мьонхенгладбах размаза Унион с 4:1 и отново е в топ три
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия (Мьонхенгладбах) надигра Унион (Берлин) с 4:1 в мач от 29-тия кръг на немската Бундеслига. Флориан Нойхаус откри резултата в 17-тата минута, а 4 минути преди края на първото полувреме Маркюс Тюрам покачи на 2:0. Столичани върнаха едно попадение в 50-тата минута, чрез своя топ голмайстор Андерсон. В 59-тата минута Тюрам отбеляза второто си попадение в мача, и пак след асистенция на Плеа. Крайния резултат оформи Плеа в 81-рата минута.

Победата помогна на „черните жребци“ да си върнат третото място, само на една точка от втория Борусия (Дортмунд), за който предстои гостуване на Падерборн, по-късно през деня.

Гладбах спечели само една точка в последните си два мача и нямаше право да си позволи нов провал, ако иска да остане в борбата за титлата. Старши треньорът Маркус Розе заложи на подчертано офанзивна схема, а в атака блестяха имената на Йонас Хофман, Маркюс Тюрам, Ларс Щиндъл и Аласан Плеа. Поради големия брой играчи с травми, на резервната скамейка на Борусия седнаха четирима юноши, който все още не са дебютирали за първия отбор.

Унион също не се радва на блестяща форма. Столичани изглеждаха сигурни, за мястото си в елитната дивизия, преди пандемията, но записаха няколко слаби резултата и сега са само на 4 точки от опасната зона. Унион заложи на най-добрите си футболисти, включително голмайстора на отбора Себастиан Андерсон.

Борусия наложи натиск още от първите минути. Домакините опитаха няколко центрирания в наказателното поле, но те не доведоха до нищо съществено. В 13-тата минута Флориан Нойхаус опита да вкара от центъра, но излезлия напред Рафал Гикиевич успя да се върне на време и да улови топката. В следващите няколко минути полския страж направи още няколко добри спасявания. Само няколко секунди по-късно Нойхаус стреля, топката се отби в дясната греда и влезе неспасяемо в мрежата на Унион.

В 28-тата минута Андерсон напредна опасно към вратата на Борусия, но вездесъщия Нойхаус се бе върнал, за да го спре.

Лекия импулс в играта на столичани бързо бе прекършен и в 41-тата минута Гладбах удвои преднината си. Плеа центрира за Тюрам, който с глава покачи резултата.

Още в началото на втората част гостите върнаха едно попадение, чрез Себастиан Андерсон.

В 53-тата минута Патрик Херман направи страхотен пропуск, след като преодоля вратаря на Унион, но след това не улучи опразнената врата.

Само 6 минути по-късно, Гладбах все пак стигна до трети гол. Отново точен бе Тюрам и пак след асистенция на Аласан Плеа.

Последния гол вкара Плеа в 81-рата минута, след като се възползва от хубаво подаване на Рами Бенсебаини.

Стартови състави:

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Лайнер, Елведи, Гинтер, Бенсебаини, Нойхаус, Херман, Хофман, Тюрам, Щиндъл, Плеа‘

Унион Берлин: Гикиевич, Фрийдрих, Шлотербек, Суботич, Тримел, Гентнер, Прьомел, Ленц, Ингвартсен, Бюлтер, Андерсон;