Бос на бейзболен тим беше уволнен заради сексуални съобщения 1
1 0
Джаред Портър загуби поста си само 37 дни след назначението си

Генералният мениджър на тима от Мейджър Бейзбол Лийг Ню Йорк Метс Джаред Портър беше уволнен само 37 дни, след като беше назначен на поста, заради нежелани съобщения със сексуално съдържание.

41-годишният Портър е изпратил съобщенията на жена журналист през 2016 година, когато е бил директор на скаутите в Чикаго Къбс. Самият Портър не отрече съдържанието на съобщенията.

“Тези действия не отговарят на стандарта ни за професионализъм и държание. Не можем да толерираме подобно поведение“, коментира собственикът на Ню Йорк Метс Стив Коен.

ESPN твърди, че Джаред е тормозил дамата, която е чужденка, месеци наред. Журналистката се преместила в САЩ, за да отразява бейзболната лига.

Двамата се срещнали само веднъж – на 26 юни 2016 година. Разменили си визитни картички, след което той започнал да я преследва. Портър изпратил 60 съобщения с различни въпроси и покани, преди на 16 август 2016-а да я засипе със снимки.

Първите 15 снимки били на хотела и ресторанта му. 16-ата била на бельо с издутина, а 17-ата – на пенис. Той обясни пред ESPN, че снимките не са негови, а са взети от други сайтове.