Босът на ЧФР Клуж не е респектиран от ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на румънския шампион ЧФР Клуж Дан Петреску заяви, че тази година неговият тим е попаднал в по-лесна група в сравнение с миналия сезон, изразявайки увреност в продължаването в следващата фаза.

В предходната кампания тимът от Клуж се представи впечатляващо и отстъпи на 1/16-финалите от спечелилия трофея Севиля след две равенства.

“Ясно е, че Рома е фаворитът в групата,” коментира бившият играч на Челси. “След това е Йънг Бойс, който разполага с бюджет от 60 милиона евро и обикновено достига до групите на Шампионска лига. Ние със сигурност имаме повече опит от ЦСКА.

„Ако миналата година не мислех да се класираме за 1/16-финалите на Лига Европа, сега сериозно мисля и искам да преминем групата. Имаме своите шансове да се класираме напред и се надявам да направим всичко необходимо, за да играем на 1/16-финалите.

„Миналата годиха се надявахме да направим поне една победа. В никакъв случай не си представях да постигнем четири победи и да се класираме напред. Сега групата изглежда по-лесна в сравнение с миналата година, но ако сега сме доволни от групата, а не спечелим никакви точки, всичко ще е било напразно.”

ЧФР влезе в групите след победа с 3:1 над финландския КуПС.

След шестия кръг на румънското първенство отборът от Клуж е на второ място с 12 точки, шест след Университатя Крайова.