Ботев и Черно море завършиха 1:1 и остават далеч от топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев (Пловдив) и Черно Море (Варна) завършиха при резултат 1:1 в един от най-интересните сблъсъци от 23-тия кръг на българската efbet Лига.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0, но двата отбора стигнаха до 5 греди. В 53-тата минута Филип Филипов откри за Ботев, но в 78-тата Родриго фиксира равенството. Двата отбора са в битката за място в първата 6-ца, но за момента изостават от преките си съперници Берое и Славия.

Пловдивчани стартираха пролетния дял на шампионата с нулево равенство срещу големия враг – Локомотив (Пловдив). Последва и загуба от ЦСКА. „Моряците“ започнаха с победа над закъсалия Дунав (Русе), а през миналата седмица, с гол в последната секунда, изковаха точката при домакинството си на Левски.

И двата тима имаха големи кадрови проблеми, преди началото на мача. За „канарчетата“ с дълготрайни травми са Лазар Марин и Антонио Вутов, но Ферарио Спасов се е доказал като откривател на големи таланти и в днешната среща включи цели 7 юноши в групата на „жълто-черните“. В стартовата единадесеторка попадна само Станислав Шопов, който трябва да атакува от левия фланг. В атака, титулярно място запазва Александър Тонев. В състава на Ботев стартира и голямата звезда Тодор Неделев, който е измъчван от травми от началото на пролетния полусезон.

Илиян Илиев не можеше да разчита на голямата надежда на българския футбол Мартин Минчев, който изтърпява наказание. Неговото място бе заето от Дани Кики. Новото попълнение Матиас Курьор, Родриго Енрике и Илиян Илиев – младши бяха останалите атакуващи футболисти на Черно море. За „моряците“ отсъстват още Даниел Димов, националите Виктор Попов и Исмаил Иса, както и Патрик Андраде. Това наложи множество промени в стартовия състав и шанс за изява получиха Цветомир Панов, Мирослав Енчев и Букаси. Под рамката отново застава Миодраг Митрович, който направи много груби грешки в сблъсъка с Левски на „Тича“.

Първото опасно положение бе на сметката на Ботев. В 10-тата минута Станислав Шопов центрира към наказателното поле, където Тошко Неделев засече, но Миодраг Митрович успя да спаси топката с крак.

„Моряците“ отговориха в 18-тата минута, когато, дошлият през зимата, Мариас Курьор нахлу в наказателното поле и нанесе удар по диагонала. Янко Георгиев закачи леко топката и тя се удари в гредата. Илиян Илиев се опита да вкара отбитата топка, но Джонатан Перейра успя да изчисти.

В 27-мата минута Черно море удари втора греда. Васил Панайотов изведе Матиас Курьор, който стреля добре, но отново бе спрян от гредата, този път горната.

В 38-ата Ботев стигна до три греди, само в рамките на няколко секунди. Първо Неделев уцели страничната греда, след изпълнение на пряк свободен удар. Костадин Ничев пробва да направи добавка, но уцели отсрещната греда. Последва още един удар на Джонатан Перейра, Митрович закачи топката и тя отново срещна гредата.

В 50-тата минута „канарчетата“ поискаха дузпа, за игра с ръка в наказателното поле на Васил Панайотов. Арбитърът отсъди нарушение, но прецени, че фалът е извън пределите на наказателното поле. На повторенията се видя, че нарушението беше вътре.

Няколко минутки по-късно Тодор Неделев бе намерен от Балтанов, стреля с левия крак, но ударът му мина на сантиметри от напречния стълб.

В 57-мата домакините откриха. Резервата Димитър Тонев изведе Джонатан Перейра. Последния центрира по земя, а Филип Филипов засече на задната греда. Това бе първи гол за защитника от 2011-та година.

В 78-тама минута „моряците“ се добраха до равенството. Страхотно разиграха Денислав Станчев и Родриго. Последния излезе на отлична позиция и разстреля Янко Георгиев, който можеше да се намеси далеч по-добре.