Ботев (Пд) трябва да събере огромна сума, за да избегне фалита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Задава се още едно задължение за "канарчетата", базата в "Коматево" отпада като вариант за тима

Ботев (Пловдив) трябва да събере крупната сума от 6 млн. лева, за да избегне фалита и да се спаси, пише „Марица“. Приоритет в момента за „жълто-черните“ е изкупуването на дълга към „Рент Мениджмънт“, който възлиза на 565 000 лева.

„Канарчетата“ имат 1,65 млн. задължения , в които влизат 750 000 лв. под формата на местни данъци и такси, 200 000 към НАП, 120 000 към фирма “Запрянови”, 100 000 към полицията и задължения към доставчици на клуба. Ако някой от тях заведе дело, обявяването в несъстоятелност на пловдивския клуб ще стане факт.

Друг голям дълг на клуба е загубено дело от адвокатите на Георги Самуилов, което натоварва Ботев с още 2 милиона лева. Също и дължимата сума към бившия треньор Желко Петрович (200 000 лева). Към задълженията трябва да се прибавят и заплатите в отбора за следващите 6 месеца, тъй като тогава е лицензирането на клубовете в Първа лига. Сумата е около 2 милиона лева.

Още един проблем в клуба е предстоящото лицензиране на стадионите в България. От идния сезон това ще бъде задача на УЕФА, което означава, че базата в Коматево отпада като вариант и Ботев ще трябва да плаща наем за мачовете си, с което ще се натовари още повече финансово.