Ботев Пловдив привлича Янис Карабельов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карабельов е получил предложение да продължи кариерата си в чужбина от Неа Саламина (Кипър), което обаче той отказа, тъй като офертата на Ботев (Пловдив) е с по-добра финансова част

Янис Карабельов отново ще се подвизава в efbet Лига и ще сложи подпис под контракт с отбора на Ботев (Пловдив), който официално ще бъде подписан утре, когато ще стане и представянето пред медиите на полузащитника. 27-годишният вътрешен халф идва в родното първенство, след като прекара две години в първенството на Унгария за Кишварда, където изигра 59 срещи и реализира 3 попадения. Преди това е защитавал цветовете на родния си Славия, с който записа 139 двубоя и отбеляза 9 гола, както и за половин година играе като преотстъпен в Царско село.

Карабельов може да се похвали с 12 мача с националната фланелка, като последно бе извикан от Младен Кърстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през месец март. Софиянецът е получил предложение да продължи кариерата си в чужбина от Неа Саламина (Кипър), което обаче той отказа, тъй като офертата на Ботев (Пловдив) е с по-добра финансова част. Карабельов ще е второто ново лятно попълнение за Ботев (Пловдив), след Даниел Кайзер за когото бе почти сигурно, че ще подсили Хебър, но в последния момент избра да заиграе на “Колежа”.