Ботев Пловдив с Ханкич в сблъсъка с ЦСКА 1948, но петима са аут
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Джаспър Ван Хертъм и Красиан Колев пропускат двубоя в Бистрица, а Ивелин Попов е наказан

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез определи групата за трудния двубой на тима срещу ЦСКА 1948 от 13-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Витоша” в Бистрица е днес от 17:45 ч. като домакините са фаворити за успеха.

В групата на Ботев Пловдив се завръща вратарят Хидайет Ханкич, който се възстанови от вирусно заболяване, което го тормозеше през изминалите седмици. Керкез обаче няма да може да разчита на контузените Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Джаспър Ван Хертъм и Красиан Колев. Ивелин Попов пък е наказан за срещата заради натрупани жълти картони.

Групата на Ботев Пд: Ханкич, Кайзер, Херман, Тамм, Секулич, Бароан, Фаустас, Ето’o, Акере, Минков, Конте, Перера, Ннади, Рабей, Карабельов, Балтанов, Уме, Балоянис и Чернев.

Ботев Пловдив влиза в двубоя след победа с 4:1 над Берое. С този резултат тимът сложи край на серия от две поредни поражения. Съставът на ЦСКА 1948 пък надви Ботев Враца с 2:1 като гост в миналия кръг. Преди това “червените” бяха без победа в три поредни мача. Двубоят в Бистрица със сигурност ще бъде доста интересен, като при победа отборът на Ботев Пловдив ще спечели три позиции в класирането.