Селекционерът на Франция е впечатлен от млада звезда на Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дидие Дешан се надява Матис Тел да получава повече игрово време на "Алианц Арена"

Френският талант Матис Тел прави страхотно впечатление в последната една година. 18-годишният нападател има невероятна статистика предвид ограничените минути, които имаше в Байерн Мюнхен досега . Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан харесва това, което вижда в Тел.

„Той има много добра ефективност в сравнение с игровото време, което получава. Надявам се той да получи повече игрово време и да започва като титуляр. Това, което прави, е много интересно – тази способност да бъде ефективен с ограничено игрово време. Наясно съм, че в Байерн има голяма конкуренция. Той се възползва максимално от времето, което излиза на терена, и помага на отбора си да печели мачове. Надявам се скоро да стане титуляр, защото го заслужава”, казва френският селекционер за Матис Тел.

Младият нападател е впечатлил толкова много, че дори се говори за сложен план той да представлява Германия вместо Франция. На Бундестима му липсва качествен нападател, откакто Мирослав Клозе се пенсионира през 2014 г.

През настоящия сезон Матис Тел има 3 гола в 6 мача в Бундеслигата, като намери мрежата и 2 пъти в Шампионска лига. Всичките си попадения в тези турнири младокът отбеляза след влизане от пейката, което е впечатляващо.