Манчестър Юнайтед се интересува от халф на Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще се пробват за 19-годишния Жоао Невеш

Тимът на Манчестър Юнайтед има конкретен интерес към 19-годишния португалски полузащитник на Бенфика Жоао Невеш. Червените дяволи имат трудна задача да убедят Бенфика да трансферира футболиста, тъй като клубът много трудно би се разделил със своя диамант в халфовата линия, пишат медиите в Португалия.

Португалските клубове се придържаха към задачата си да произведат някои топ таланти чрез своите брилянтни академии и имат още един скъпоценен камък в ръцете си. 19-годишният португалски полузащитник на Бенфика Жоао Невеш продължава да привлича интереса на топ клубове, като Манчестър Юнайтед и Ювентус са сред ухажорите му.

Манчестър Юнайтед се интересуваше от халфа през лятото, когато Невеш имаше освобождаваща клауза от 60 милиона евро в договора си. Тимът на Бенфика обаче поднови контракта му. Новото споразумение идва с огромно увеличение на заплатата и удвояване на клаузата му за освобождаване до 120 милиона евро.

Манчестър Юнайтед трябва да задействa освобождаващата клауза на Невеш, за да има някакъв шанс да го привлече следващото лято. Бенфика показа, че е труден клуб за преговаряне и няма да отстъпи за по-ниска цена. Миналия януари те удържаха позицията си и продадоха Енцо Фернандес за голяма сума. Те действаха по подобен начин, докато водиха преговори с ПСЖ за централния нападател Гонсало Рамош.