Ботев се размина с Терн, семейството му не искало в Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валентич потвърди за преговори с друг шведски футболист

Шведският национал Симон Терн, син на легендарния халф на Тре Крунур Йонас Терн, няма да премине в редиците на Ботев (Пловдив) заради нежеланието на семейството му.

“Симон смята, че не би било оптимално за семейството му да подпише с Ботев, ние го уважаваме,” коментира наставникът на Канарчетата Азрудин Валентич пред „FotbolIskanalen“.

“В моя свят семейството винаги е на първо място. Жалко, защото Симон е много добър футболист, но ако семейството не е доволно, ще бъде погрешно да подпише с нас. Няма да е добре нито за нас, нито за него.”

Валентич обяви, че клубът води преговори с друг шведски футболист, но на този етап не пожела да разкрие неговото име.

В Швеция продължават да пишат, че свободният агент Джонатан Ринг, който напусна Юргорден, е пред трансфер в Ботев.

“Работим усилено,” продължи босненският специалист Валентич. “В доста добра позиция сме, защото трансферният прозорец затваря чак на 28 февруари.

“Познавам шведските футболисти и ми е по-лесна комуникацията с тях. Знам как работят, каква интензивност имат. В Ботев има много технични футболисти и искаме да намерим комбинация с тактическа дисциплина от Швеция.

“Нямаме проблеми с картотекирането на тези футболисти. Изграждаме нов отбор, нови играчи. Важно е да опознаете отбора. Отнема много време.”