Ботев (Вр) доближи Топ 6 след разгром над Етър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Врачани спечелиха с 5:1 домакинството си, изместиха Черно море от седмата позиция

Последният двубой от 11-ия кръг в efbet Лига завърши с разгромна победа с 5:1 на Ботев (Враца) над гостуващия Етър. Домакините поведоха с 2:0 през първото полувреме, а в добавеното време “болярите” изпуснаха дузпа. След почивката врачани вкараха нови три гола, а Свилен Щерев отсрами “виолетовите” с попадение в 67-ата. Така тимът на Антони Здравков вече има 15 точки в актива си и измести от седмото място Черно море. Етър остава последен само с две точки след 11 изиграни мача.

Домакините откриха резултата още в 4-ата минута. При центриране на Буров от левия фланг, Петър Атанасов засече точно на близката греда – 1:0.

Попадението не стресна гостите, които отговориха с няколко добри атаки. В 22-ата удар на Милчо Ангелов бе спасен от Красимир Костов, а Боруков не успя да стигне навреме до топката, за да направи добавка.

В последната минута на първата част Юлиан Ненов пресече пас на Купенов, след което бързо напредна в половината на Етър, преодоля излезлия вратар и прати в опразнената мрежа.

В добавеното време „болярите“ имаха отлична възможност да намалят пасива си, след като получиха правото да изпълнят дузпа. Красимир Костов обаче усети къде ще стреля Милчо Ангелов от бялата точка и отклони в гредата, Боруков овладя на няколко метра от вратата, но прати в аут.

Ботев започна ударно второто полувреме и секунди след подновяване на играта поведе с 3:0. Петър Атанасов спря подаване в центъра и пусна към включващия се на скорост Юлиан Ненов, който за втори път в мача бе точен.

В 53-ата Димитър Буров с мощен удар в близкия на вратаря ъгъл покачи на 4:0, а десет по-късно резервата Лагоа вкара за разгромното 5:0.

Почетно попадение за гостите от Велико Търново отбеляза Свилен Щерев в 67-ата минута.

Малко преди края на двубоя Венцислав Керчев получи директен червен картон.