Ботев Враца шокира шампиона Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Враца записа впечатляваща победа с 3:1 над шампиона Лудогорец в първия мач за двата тима от новия сезон 2020/21 в efbet Лига. Попаденията за врачани реализираха Валери Домовчийски, Даниел Генов и Петър Атанасов, а още през първото полувреме капитанът на “орлите” Светослав Дяков бе изгонен за втори жълт картон.

Домакините започнаха много силно срещата, като имаха ранен шанс за гол, но ударът на Атанас Зехиров мина покрай вратата. Едва в 30-ата минута Лудогорец застраши вратата на съперника, след като Мавис Чибота шутира неточно.

В 33-ата минута гостите останаха с човек по-малко. Капитанът Светослав Дяков наруши правилата срещу Даниел Генов, спирайки опасна атака на Ботев Враца и получи втори жълт картон, оставяйки своя тим с 10 души на терена.

Ботев Враца имаше инициативата и в 43-ата минута откри резултата. Даниел Генов комбинира с Валери Домовчийски и нападателят от чиста позиция се разписа за 1:0, с което врачани се прибраха на почивка с минимален аванс.

Две минути след подновяването на играта Ботев вкара втори гол чрез Даниел Генов. След центриране от корнер, Аласан Н’Диайе нанесе удар с глава, който бе спасен от Ренан, но топката попадна в Генов и крилото удвои аванса на своя тим – 2:0.

В 82-рата минута воденият от Антони Здравков отбеляза трето попадение, с което окончателно сложи точка на спора. Вратарят на гостите Ренан отрази опасен удар на футболист на съперника, а топката отиде в краката на Петър Атанасов, който от два метра я прати в мрежата за 3:0.

В заключителните минути Ботев можеше да вкара и четвърти гол, с което да нанесе още по-голямо поражение на шампионите. В крайна сметка ново попадение за домакините не падна. Лудогорец пък получи дузпа в продължението, която бе реализирана от Каули Оливейра. Така Ботев Враца спечели с резултат 3:1, с което излезе начело във временното класиране на efbet Лига, докато “орлите” се озоваха на дъното.