Божинов: Когато Левски играе, е празник

Божинов: Когато Левски играе, е празник 1
1 0
"Г-н Сираков влезе в съблекалнята и постави цел да бием с три гола разлика", заяви нападателят

Нападателят на Левски Валери Божинов остана доволен от победата с 4:1 над Партизан (Червен бряг) в 1/16-финалите от Купата на България. „Сините“ изненадващо бяха догонващи в резултата след гол на Любомир Иванов в 34-ата, но Божинов изравни минута по-късно. Звездата на тима сподели също, че на полувремето собственикът на клуба Наско Сираков е поставил цел Левски да бие с три гола разлика, която възпитаниците на Георги Тодоров постигнаха.

“Не мога да кажа, че подходихме лежерно. Искам да поздравя отбора на Партизан. Видяхте, колко много фенове имаше. Искам да им благодаря. Хората са зажаднели и искат да видят отбора на Левски. Когато Левски играе, е празник. Горд съм и се радвам, че играят за този велик отбор и тази публика. Случва се да допуснеш гол. Играхме срещу съперник, който беше на 100 процента срещу нас. Знам какво е амбицията и желанието. Момчетата от Червен бряг дадоха всичко. Явно трябваше да ни вкарат гол, за да се събудим. На полувремето г-н Сираков влезе в съблекалнята и постави една цел, която изпълнихме – да бием с три гола разлика. Явно имаме нужда от човек, легенда, лидер, който да влиза на полувремето в съблекалнята, за да се пробудим”.

“Искам да благодаря на ръководството на клуба, че ми даде възможността да се върна в Левски. Отдавна не бях играл официален мач и толкова минути. Не мога да имам претенции, защото съм на 34 години. Колкото и време да ми дадат треньорите, аз съм на разположение. Левски е над всичко. Имаме много добри и млади момчета. Влюбен съм в Марин Петков. Виждам себе си в него. Казал съм пред ръководството, че това е момчето, на което трябва да се дава шанс. Сигурен съм, че от него клубът може да изкара пари. Нашата борба е за оцеляване”.

“Играем мач за мач. С излизането на двамата братя и продажбата на Спиерингс загубихме креативност и качество. Ще направим всичко възможно да вземем повече точки”.