Божинов: Не мога да пожелая на Илич да бъде пред Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той ми помогна много в Партизан и бе един от факторите да се представя на добро ниво в Сърбия", спомня си опитният футболист.

Емблематичният нападател Валери Божинов, който понастоящем защитава цветовете на Септември София, засипа със суперлативи новия наставник на ЦСКА Саша Илич.

Ветеранът определи Илич като “тих лидер”, който обича да работи с младите футболисти.

„Радвам се, че Саша идва в България. Имах възможност да се чуя с него. Поздравих го, пожелах му успех. За него това е едно ново, голямо предизвикателство. Нова държава, нов отбор, нови хора, надявам се да се реализира като треньор и да напредне в професията. Дано да постигне успехи. Аз човекът Саша Илич го уважавам много и го ценя. Той ми помогна много при престоя ми в Партизан. Дори мога да кажа, че беше един от факторите аз да се представя на добро ниво в Сърбия. Много съм му благодарен за всички хубави моменти и позитивни неща, които сме преживяли заедно. Единственото, което не мога да му пожелая, е да бъде пред моя Левски”, каза Божинов в своя неподражаем стил.

“Саша е много спокоен човек, той е тих лидер. Огромен професионалист във всяко едно отношение. Той определено не е човек, който говори празни приказки. Не говори много, но когато трябва, споделя всичко. Обича да работи с млади футболисти и това го показа в юношеските формации на Сърбия, както и когато беше начело на Чукарички. Има виждания и определено може да даде много на ЦСКА. Някои хора казват, че няма толкова голям опит на този етап като треньор, но да не забравяме, че тези неща се говореха и за Станимир Стоилов при първия му престой в Левски, а сами видяхте докъде стигнаха тогава „сините“, добави бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити пред „Мач Телеграф“.