БПФЛ: В Европа няма място за Суперлига, а футболът е за всички
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние вярваме, че футболът е за всички и изкачването по стъпалата на успеха трябва да се извоюва на терена, според спортните заслуги, а не извън него", написаха от Българската професионална футболна лига.

От ръководството на Българската професионална футболна лига излязоха със съобщение, свързано с информациите за създаването на нов турнир – Суперлига.

Родните представители тотално се разграничиха от идеята да има такава надпревара и подкрепиха посланието на Асоциацията на Европейските лиги.

Ето и какво гласеше по-конкретно написаното от организацията на професионалните клубове в България:

“Българската професионална футболна лига, като част от семейството на Европейските лиги, подкрепя посланието, което отправи Асоциацията на Европейските лиги!

Ние вярваме, че футболът е за всички и изкачването по стъпалата на успеха трябва да се извоюва на терена, според спортните заслуги, а не извън него.

Смятаме, че в Европа няма място за Суперлига, а футболът е за всички и всички трябва да имат равен старт – от аматьорските отбори, през шампионите във вътрешните първенства и участниците в европейските турнири.”