Брайтън измъкна точка от Ливърпул с помощта на ВАР
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" получиха две дузпи, вкараха само една за 1:1 у дома

Брайтън измъкна точка от гостуващия Ливърпул след късен гол от дузпа в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. „Чайките“ получиха правото да изпълнят дузпа в 20-ата минута, но Нийл Мопе пропусна. В 60-ата минута Диого Жота се разписа за гостите, а в добавеното време  на втората част домакините отърваха загубата след нова дузпа, която този път бе точно изпълнена от Паскал Грос. Въпреки равенството Ливърпул се изкачи на върха в класирането с 21 точки в актива си, с една повече от Тотнъм. Брайтън остава 16-и с 10 точки.

Двубоят започна с натиск на Ливърпул, като в 3-ата минута мърсисайдци имаха отлична възможност да открият резултата. Фабиньо с прекрасно подаване намери Мохамед Салах, който обаче стреля неточно от линията на наказателното поле.

Постепенно Брайтън изравни играта и в 10-ата минута Конъли пропусна добър шанс и от чиста позиция прати в аут.

В 19-ата минута Неко Уилямс фаулира Конъли в пеналта, за което домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Нийл Мопе обаче не изпълни добре 11-метровия наказателен удар и стреля покрай вратата от бялата точка, така резултатът остана непроменен.

Салах получи извеждащо подаване в 34-ата и останал сам срещу вратаря на „чайките“ не сгреши. Попадението обаче бе отменено след проверка с ВАР, от което се видя, че звездата на мърсисайдци е в положение на засада.

На почивката Юрген Клоп направи смяна, вкарвайки в игра Джордан Хендерсън.

След час игра Ливърпул откри резултата. Диого Жота успя да размине няколко играчи на Брайтън, след което прати в долния десен ъгъл за 1:0.

В 64-ата Юрген Клоп смени Слаха, а египтянинът показа видимо раздразнение от смяната и дори при излизането си от терена не поздрави немския специалист.

Джаханбакш пропусна да засече с глава центриране в 81-ата, а две по-късно гол на Садио Мане бе отменен заради засада.

Драмата стана пълна в добавеното време, когато домакините получиха втора дузпа. В ситуация в пеналта на Ливърпул Робъртсън опита да избие топката, но вместо това изрита Дани Уелбек. Положението бе преглеждано няколко минути, след което главният рефер Стюарт Атуел провери видеоповторението и взе решение да отсъди 11-метров наказателен удар. Този път Паскал Грос изпълни точно дузпата и върна равенството, което се запази до последния съдийски сигнал.