Бранител от Бундеслигата е пред трансфер в Уулвс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нико Елведи е готов за ново предизвикателство

Централният бранител на Борусия Мьонхенгладбах Нико Елведи е отказал поредното предложение на клуба да преподпише договора си, твърди Флориан Плетенберг. Настоящият контракт на швейцарецът е валиден до 2024 година, което означава, че ако той не бъде подновен, през зимата Елведи ще може да започне преговори с други отбори за преминаване в тях на свободен трансфер. Това обаче е сценарии, който от Мьонхенгладбах се надяват да избегнат.

Точно поради тази причина те предпочитат да продадат Елведи това лято срещу символична трансферна сума. 26-годишният бранител е оценяван на 18 милиона евро от престижната платформа Transfermarkt, но като имаме предвид изтичащия му договор, едва ли Борусия ще успее да вземе за услугите му повече от 10 милиона. Този вариант обаче все пак е по-добър за “черно-белите” отколкото той да замине като свободен агент през следващото лято.

Интерес към Елведи проявява английския Улвърхемптън Уондърърс. Воденият от Хулиен Лопетеги тим се надява на по-силна кампания през идващия сезон като в най-смелите си мечти, “вълците” се виждат дори кандидати за седмата позиция, даващо право на участие в Лигата на конференциите. За момента Уулвс е единствения тим, който има конкретен интерес към Елведи, тъй като Борусия Дортмунд, който преди време следеше играча, вече се отказа от идеята си да го привлече и се насочи към други имена.