Бразилия премина през Южна Корея със самба и четири гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Селесао" можеше да вкара още толкова в протоколен 1/8-финал за тях

Бразилия изигра най-силния си мач на Мондиал 2022 до момента и отнесе с 4:1 Южна Корея на 1/8-финалите в турнира. “Селесао” вкара всичките си голове преди почивката и то само за 31 минути.

Бразилия започна наказателната си акция още в 7-ата минута. Рафиня проби в наказателното поле между няколко футболиста на Южна Корея и пробва остър пас около дузпата, а топката се озова у Винисиус Жуниор, който я спря и матира защитата на корейците за 1:0.

В 11-ата минута Ричарлисон стигна първи до топка в наказателното поле и бе изритан, което беше достатъчно за отсъждане на дузпа. Неймар се нагърби с отговорността да стреля и не сгреши от 11-те метра.

В 17-та минута Алисон Бекер трябваше да прави невероятно спасяване с една ръка след силен изстрел от дистанция.

Преди да е изминал половин час игра Ричарлисон си пое топката технично с глава и се устреми към вратата на Корея. Топката се озова в Пакета, той комбинира с Тиаго Силва, като вторият изведе Ричарлисон сам срещу вратаря на Южна Корея и падна третият гол в мача.

Кошмарът за корейците стана още по-голям в 36-ата минута, когато Неймар изведе Винисиус Жуниор в наказателното, а той прати топката по въздух около 10-ия метър, а там Пакета засече от движение и вкара за 4:0.

След почивката темпото спадна сериозно, като Бразилия гледаше да спести сили. Това логично доведе до 76-та минута, когато Сюнг-Хо Пайк с красив изстрел от въздуха матира Алисон от над 20 метра.

Така Бразилия дочака последния съдийски сигнал, който официализира класирането им за 1/4-финалите, където ще имат за съперник Хърватия, който по-рано днес надви Япония след дузпи.