Бразилска легенда разкри огромен проблем в бразилския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналдо "Феномено" е на мнение, че много неща в родината му трябва да се променят

Легендата на Бразилия Роналдо “Феномено” посочи един много сериозен проблем във футбола в родината му. Той заяви, че талантите не биват развивани по най-добрия начин и едва когато те пристигнат в Европа започват да получават правилни наставления, които водят до светкавични резултати.

“Вини е пример за състоянието на детско-юношеския футбол в Бразилия в момента. Когато дойде в Реал на 18 години, той не можеше да контролира топката с левия си крак. Не бяха го подготвили в технически аспект, защото там това не се развива”, заяви Роналдо.

“Чак в Мадрид, когато започна правилната работа с него, той се преобрази в рамките на две години и днес е футболистът, който има най-голяма роля в това да решава нещата. При това той дойде от школа като тази на голям клуб като Фламенго. Бразилският футбол е назад в сравнение с европейския и ще са нужни 5-6 години, за да се балансират нещата. Хубавото е, че футболният съюз инвестира в обучение на самите треньори”, допълни той.

“Само в Серия “А” има десетима чужденци сред наставниците. Знам, че ще ме критикуват, че не съм патриот, но предпочитам чужденци. И е важно те да бъдат класни”, каза той по отношение на треньорите в елита на Бразилия.