Арсенал продава ключов полузащитник на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Томас Партей ще напусне "Емирейтс"

Полузащитникът на Арсенал Томас Партей най-вероятно ще последва примера на Гранит Джака и ще напусне тима на Арсенал. Към него има оферти от два клуба от Саудитска Арабия, единият от които е Ал Насър на Кристиано Роналдо, но ганаецът предпочита да остане в Европа поне още няколко години. Неговото желание е да премине в италианския гранд Ювентус, който също се интересува от Партей.

Арсенал вече продаде Гранит Джака на Байер Леверкузен, с което освободи място за пристигащия Кай Хаверц. Сега обаче Микел Артета трябва да направи място в състава си и за звездната покупка на “артилеристите” Деклан Райс. По този начин Артета ще запази хармонията в тима и в него няма да има играчи, които са недоволни от игровото си време. Той обаче ще се лиши от дълбочината в състава си, което може да се окаже проблем в даден период от сезона, тъй като Арсенал ще се състезава на повече от един фронт през следващия сезон.

Подобно на Артета, Масимилиано Алегри също иска да се отърве от няколко полузащитници преди да привлече нови такива. Той иска да се раздели с Уестън Маккени, Денис Закария и Артур. Маккени е следен от Рома и привлича интереса на доста клубове, подобно на Закария, така че продажбата на двамата халфове не би следвало да създаде проблеми на Ювентус. Не така стоят обаче нещата с Артур, който през миналия сезон бе част от Ливърпул, но почти не игра за мърсисайдци поради тежка контузия.

Все пак обаче Макс Алегри се надява, че в крайна сметка ще успее да се раздели с играчите, с които не желае да работи и ще привлече онези, с които му се иска да работи.