Вицешампиона на Франция е отказал мултимилионна оферта за звездата си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Луис Опенда привлича интереса на топ клубовете в Европа

Ръководството на Ланс е отхвърлило офертата на РБ Лайпциг за нападателя си Луис Опенда, твърди “L’Equipe”. Според френското издание офертата е била на стойност 44 милиона евро. Ланс обаче няма намерение да продава звездата си за под 50 милиона.

Опенда направи много силен сезон в Лига 1 и бе в основата на успехите на Ланс през сезона. Тимът завърши на втора позиция в класирането, на само една точка зад ПСЖ и успя да се класира за групите на Шампионска лига. “Турнира на богатите” ще бъде чудесна възможност за Ланс да покаже на цяла Европа сензационния напредък, който постигна през последните сезони, но всички в клуба ще се нуждаят от класата на Опенда.

Той бе топ реализатор на своя отбор с 21 попадения в 38 мача. Повече голове от него във Франция отбелязаха единствено Килиан Мбапе, Александър Лаказет и Джонатан Иконе.

РБ Лайпциг обаче също се нуждае от класен нападател. “Биковете” продадоха своя стрелец, Кристофър Нкунку, на Челси и все още не са намерили негов заместник. През годините те се наложиха като отбор, който знае как да развива нападателите и да ги превръща в истински голови машини. Те направиха точно така с Нкунку, Андре Силва и Тимо Вернер. От тази гледна точка трансфер в Лайпциг може би ще бъде правилно решение от страна на Опенда, тъй като той може би все още не е готов да премине в най-големите отбори на Европа.