Бруно Акрапович ще тества германски бранител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
23-годишният Стйепан Вего се тества днес за COVID-19, от утре започва тренировки с "железничарите"

Локомотив Пловдив взима на проби германски защитник. 23-годишният Стйепан Вего пристигна снощи в тима на „железничарите“ и ще изкара изпитателен период, в който ще се опита да впечатли тренора Бруно Акрапович. Днес левият бек ще бъде тестван за корнавирус, а от утре се планира да стартира тренировки с „черно-белите“.

Роденият на 9 юли 1997 година в Хамбург бранител е с хърватски корени, но има немски паспорт. Вего като свободен агент, пише „Тема Спорт“. За по­следно през миналия сезон е играл в Хърватия. Там е но­сил екипа на Интер Запрешич, където е бил съотборник с футболиста на Левски Бори­слав Цонев. Интер обаче из­падна във втора дивизия и Стйепан Вего наскоро е напу­снал.

23-годишният германец мо­же да действа и като ляво крило и се вписва отлично в концепцията на Бруно Акра­пович, който залага на схема с трима в защита.

Кариерата му започва във Виктория Хамбург през юли 2015-а. Оттам е привлечен в Хамбургер, но играе основно за третия и втория състав. После преминава в босненския Габела. Има мачове за младеж­кия национален отбор за Бос­на и Херцеговина, тъй като единият му родител е от­там, а другият от Хърватия. Викан е и в селекцията на шахматистите до 21 години.

Бруно Акрапович многократно е до­казвал, че може да уцелва с та­кива играчи, като последният пример бе Кристиан Илич, който пасна като дялан камък в състава.

По традиция новите фут­болисти първо минават про­бен период, преди евентуално да получат зелена светлина за договор. Възможно е да бъде направена учебна игра тези дни, за да се види състояние­то на Вего.

Локомотив Пловдив продължава подготовката си за следващия мач – домакин­ство на Монтана в петък.