Бруно Фернандеш върна Манчестър Юнайтед на победния път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" сложиха край на серия от три поредни загуби с успех над Бърнли

Манчестър Юнайтед постигна минимална победа с 1:0 при гостуването си на Бърнли в среща от шестия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача вкара Бруно Фернандеш в края на първото полувреме на “Търф Муур”.

Тимът на Ерик тен Хаг влезе в двубоя в серия от три поредни загуби. Ман Юнайтед се представи по-добре спрямо предходните си двубои и се поздрави с победата. Отборът запази суха мрежа за първи път от пет мача насам. Бърнли пък допусна четвърта загуба от началото на сезона и остана в дъното на класирането.

Ман Юнайтед отбеляза попадение в 25-ата минута чрез Джони Еванс, който засече с глава центриране от корнер. Голът на опитния защитник обаче бе отменен поради засада, тъй като Расмус Хьойлунд бе зад отбраната на съперника и пречеше на вратаря.

Еванс продължи с добрите си изяви и пусна страхотен пас в 45-ата минута към Бруно Фернандеш, като португалецът стреля от воле и не остави шансове на вратаря на съперника – 0:1.

След почивката воденият от Венсан Компани отбор стори твърде малко, за да изравни резултата и да се пребори за втората си точка през сезона. Гостите стояха добре в защита и не допуснаха сериозни опасности пред Андре Онана.

В 89-ата минута мароканският халф Софиян Амрабат направи дебют за “червените дяволи”. Той замени изигралия много силен двубой Джони Еванс.

В следващия си мач Ман Юнайтед ще се изправи срещу Кристъл Палас у дома в турнира Купата на Лигата на 26 септември.