Бухалов: Не мога да си обясня поведението на Станилия Стаменова
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Да бъдем упреквани по тази начин е най-малкото обидно", заяви президентът на БФКК

По време на пресконференция днес на Българската федерация по кану-каяк бяха категорично отвхърлени обвиненията на състезателката Станилия Стаменова. Националната каякарка излезе с публикация в социалните мрежи вчера, в която твърди, че сама е трябвало да финансира подготовката си, след като е била оставена без държавна издръжка в предолимпийската година. Също така нейният клуб “СККК “Тракия” Пловдив прекратили договора ѝ през ноември и така тя останала без заплата, осигуровки и трудов стаж.

От БФКК разкриха, че достъпът ѝ до лодките на гребния канал в Пловдив е забранен, тъй като Стаменова вече не е част от местния клуб, а новият ѝ клуб се намира в Русе.

Президентът на федерацията Николай Бухалов заяви, че родната централа е правила най-доброто за нея, и че те са обидени от отношението ѝ към тях.

“Случаят със Стаменова е безпрецедентен. Тя е плод на тази федерация, за разлика от другите участници, които са плод на клубовете. Федерацията не трябва да бъде упреквана, тъй като е правила най-доброто за нея. Аз също съм част от подготовката й. Тя постигна най-добрите си резултатите при мен. Търсил съм спонсори, които да я подпомагат. Да бъдем упреквани по тази начин е най-малкото обидно”, коментира Бухалов.

“Тя смени 9 треньори, сред които и аз. По това време винаги сме имали проблеми с подписване на договори, намиране на наставници. Дори с чуждестранни треньори сме работили. В момента тя няма треньор и няма как да бъде подписан договор”, добавя президентът на БФКК.

“Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че отпуснатите средства ще обезпечат подготовката на Станилия. В социалните мрежи може да се провери как е как е водила подготовка през последните месец и да се види защо договорът не е анексиран”, каза още Николай Бухалов.

“Не мога да си обясня нейното поведение. Нормално беше да се обърне към председателя на клуба, а не през медиите. Водени са много разговори с нея как трябва да протекат нещата, докато се намери треньор. Що се отнася до федерацията, тя никога не е била пречка за състезателите”, допълни още президентът на БФКК.