Букмейкърите: Франк Лампард ще бъде уволнен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на лондонския Челси остава оптимист и иска да се бори

След снощната загуба от Лестър Челси отново пропусна възможността да съкрати изоставането на отборите в челната четворка, оставайки на 5 точки зад тях.

Това пък веднага направи мениджърът на Сините от Лондон Франк Лампард във фаворит на букмейкърите в нелицеприятната класация за следващия уволнен наставник на тим от Висшата лига.

“Преди началото на мача коефициентът за неговото уволнение беше 4.50,” заяви представител на Betfair. “След поредното разочароващо представяне и загубата, Лампард вече е фаворит за уволнение с 1.72 (изпреварвайки мениджъра на Нюкасъл Стив Брус).”

Преди началото на сезона бившият халф на английския национален тим похарчи 200 милиона паунда за нови попълнения, но така и не съумя да постигне постоянството, необходимо за атака на челните места.

Челси остана осми във временното класиране на Премиър Лийг с 29 точки от 19 мача, като вече инкасира шест загуби от началото на кампанията.

Въпреки всичко Лампард остава оптимист и настоява, че ще се справи с трудностите.

“Още когато поех Челси знаех, че няма да е лесно и какви ще са настроенията след всеки лош резултат,” коментира екс-полузащитникът на Сините.

Всъщност немалко коментатори заявиха, че нетърпеливият руски собственик на клуба Роман Абрамович се е забавил с изгонването на Лампард само заради статута му на фаворит сред феновете. Имена от ранга на Роберто ди Матео и Антонио Конте бяха уволнени след несравнимо по-малки “прегрешения”.

“Тогава имахме забрана да правим трансфери, играхме с младежи, а след това взехме нови, които се опитват да се адаптират към тима,” допълва Лампард. “Просто трябва да продължим да се борим.

“През ноември нещата изглеждаха на другия полюс, но вече не е безоблачно. Не сме единственият отбор с проблеми, както и аз не съм единствения мениджър под напрежение. Свикнал съм с него и мога да се справя. Вярвам, че скоро ще преодолеем този труден период.”