Bwin фаворизира Бенфика в дербито срещу Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Ещадио да Луж“ ще бъде арена на дербито между Бенфика и Спортинг Лисабон, което ще се проведе в петък, като част от 13-ия кръг на Примейра лига.

„Орлите“ и „лъвовете“ са съседи във временното класиране с разлика от 1 точка, разделяща двата тима. Бенфика е на 3-то място в класирането, след като е спечелил 31 точки до момента. Техните съперници от Спортинг Лисабон заемат 2-ро място с 32 точки. За предстоящия мач футболните коефициенти в Bwin сочат, че предимство имат домакините, които ще се стремят да изместят своя съперник от втората позиция с успех в петък вечер.

Резултатът от последното дерби на Лисабон бе победа за Бенфика с резултат 4:3. Мачът се проведе на 15 май 2021 г. и ще се помни дълго заради головото шоу, което се получи. Тимът на Спортинг успя да спечели само два от предишните четиринадесет сблъсъка срещу своя голям съперник. В последните 10 срещи в това съперничество да бъдеш домакин се оказа сериозно предимство.

Домакините регистрираха 5 победи и не допуснаха загуба в 8 от 10 двубоя. Последните пет срещи между двата клуба не бяха много резултатни, тъй като само една от тях предложи над 2,5 гола, като също в две имаше попадения в двете врати. Коефициентът за опцията Гол/Гол в предстоящия двубой в bwin си е доста атрактивен и си струва да бъде пробван, тъй като в двата тима има доста класа в нападение. Междувременно “орлите” успяха да запазят една суха мрежа, докато “лъвовете” не допуснаха гол в два от тези пет мача. От статистическа гледна точка последните пет дербита завършиха със средно 2,80 гола на мач.

Бенфика участва в двубой срещу Беленензес от Примейра Лига и имаше аванс от 7:0, преди срещата да бъде прекъсната през второто полувреме. Техният съперник започна двубоя с девет души заради липса на достатъчно футболисти поради covid-19. Бенфика обаче не показа милост и разби своя опонент през първите 45 минути, след което в началото на втората част Беленензес останаха с още по-малко играчи и така този двубой на 27 ноември не завърши. „Орлите“ не са допуснали загуба в четири поредни мача, с общо 3 победи и 1 равенства. В последните 10 срещи на Бенфика, да бъдеш домакин или да играеш като гост не беше фактор, който да влияе на крайния резултат. Отборите, играещи на собствен терен, записаха 3 триумфа, а гостите се поздравиха с 4 победи. Четири от последните пет срещи на лисабонския гранд бяха с над 2,5 гола, а в три имаше попадения в двете врати. Бенфика успя да запази две сухи мрежи в тези мачове, докато само в един не успя да намери мрежата – при ремито 0:0 на Камп Ноу срещу Барселона. Последните им пет мача се оказаха с висока резултатност, като общо бяха отбелязани 26 гола.

Спортинг Лисабон се изправи срещу Тондела в неделя в последния си мач и спечели с 2:0 у дома, като този резултат бе очаква от залагащите в букмейкъра bwin. В момента „лъвовете“ са в невероятна серия от десет поредни победи. Тази страхотна форма със сигурност ще даде самочувствие на Спортинг преди гостуването на „Ещадио да Луж“. Отборът има равен брой точки с временния лидер в класирането Порто и ще се стреми да излезе на върха след дербито с Бенфика. Играта у дома се оказа малко от полза в десетте предишни мача на Спортинг Лисабон, тъй като домакинът имаше 6 победи, а гостът записа 4 триумфа. В лисабонското дерби обаче факторът домакинство може да е от значение. Бенфика ще има сериозна подкрепа от трибуните, а и е фаворит според специалистите, така че ще бъде изненада „орлите“ да загубят срещата.