Cadena CER: Куман започва чистката с трио, Суарес е нежелан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият наставник на Барселона Роналд Куман вече е информирал ръководството на клуба, че няма да използва услугите на опитните Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба, съобщава Cadena CER.
Нидерландецът възнамерявал да се срещне с всеки един от триото в някой от следващите дни, за да го уведоми за плановете си.
Раздялата с тях обаче няма как да се случи безболезнено, тъй като всеки един от играчите е обвързан с дългосрочен контракт. Само преди година, например, Алба сложи подпис под нов договор с Барса, според който той трява да остане на “Камп Ноу” до 2024 година.
По-рано днес Куман заяви в шеговит тон, че би продал Суарес ако това би омилостивило звездата на тима Лео Меси. Още тогава мнозина в Испания заподозряха, че наставникът се опитва да разкрие разрив между двамата.
Cadena CER: Куман започва чистката с трио, Суарес е нежелан 1
Суарес, който през януари ще навърши 34, акостира в каталунската столица през 2014 година след три сезона с екипа на Ливърпул. Миналия месец той получи предложение от тима от Мейджър Сокър Лийг Интер Маями, в който собственик е бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Дейвид Бекъм.
Запитан дали статутът на изявилия готовност да си тръгне Жерар Пике е застрашен, Куман отговори категорично, че бранителят е основен играч в дефанзивното звено и нямал никакво намерение да се разделя с него.