Челси договори футболист от Брайтън, но не Кайседо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вратарят Роберт Санчес ще премине на "Стамфорд Бридж"

Челси ще се подсили с вратаря на Брайтън – Роберт Санчес. Преминаването на 25-годишния страж на “Стамфорд Бридж” е договорено, съобщава Фабрицио Романо. Брайтън ще получи 20 млн. паунда за своя вратар, като сумата може да нарасне до 25 млн. според наличните бонуси в споразумението между двете страни.

Санчес се е съгласил на дългосрочен договор със “сините”. Той ще замени Едуард Менди и ще се конкурира с Кепа за титулярния пост. Треньорът на Челси Маурисио Почетино цени високо качествата на испанския вратар и ще му даде шанс да се бори за титулярното място. В Брайтън през изминалата кампания Санчес отстъпи титулярната пзиция на Джейсън Стийл, който се представи страхотно под рамката.

Испанският вратар е в школата на Брайтън от 2013 г., като в последните 3 сезона се наложи в първия отбор. По време на периода си при “чайките” той изкара два периода под наем – през 2018/19 във Форест Грийн Роувърс и 2019/20 в Рочдейл.

В същото време Челси продължава да води преговори с “чайките” за халфа Мойсес Кайседо. Полузащитникът е основна трансферна цел на лондончани, но за момента високата му цена ги спира.