Ексклузивно: ПСЖ са предложили Неймар на Барса, но Шави е отказал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът е бил на крачка от завръщане на "Камп Ноу"

Ръководството на френския Пари Сен Жермен е предложило на това на Барселона размяна на двама от футболистите на двата отбора. Според “Goal Espana” парижани са искали да вземат Усман Дембеле, а да върнат Неймар на Барселона. Тази оферта обаче е била отхвърлена лично от мениджърът на каталунците Шави Ернандес, тъй като той не иска Неймар обратно на “Камп Ноу”. Причината за решението на испанецът за момента остава неясна.

ПСЖ следи Дембеле от доста време. Те се опитаха на вземат французина още през месец юли, когато откупната клауза в неговия договор с Барселона все още бе 50 милиона евро. Парижани дори получиха съгласието на Дембеле за трансфера, но те не успяха да изпратят нужните документи навреме. Точно поради тази причина те трябваше да направят нова оферта за Дембеле, чиято стойност все още остава тайна, но се знае, че е била приета от каталунците.

Изглежда обаче, преди Барса да приеме офертата за Дембеле, каталунците са отказали друго примамливо предложение – това да си върнат бразилската суперзвезда Жуниор Неймар без трансферна сума, а само срещу услугите на Дембеле. Тази оферта обаче е била отхвърлена от Шави, който е заявил, че не иска Неймар обратно в състава си.

Най-вероятната причина за решението на Шави е високата заплата на футболиста, която би навредила финансово на клуба и може би би създала проблеми в съблекалнята. Именно отличната обстановка в съблекалнята на каталунците в момента може да бъде друга причина, поради която Шави е отказал да вземе Неймар. В момента в тима на Барселона няма ясно изявени звезди, които да се ползват със специално отношение, което може би е и причината за отличните резултати, които те постигат. Ако Неймар обаче се бе присъединил към групата от футболисти, това едва ли щеше да остане така, тъй като той има нужда от необикновено отношение. Разбира се, обаче тези разсъждения остават само в сферата на спекулациите.