Челси е аут от битката за Виктор Осимен през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси няма да направи оферта за услугите на 24-годишния нападател на Наполи

Според информация на Fichajes, тимът на Челси е един от клубовете, които искат да имат Виктор Осимен в своите редици. Но те са решили да не правят оферта за нападателя през януари. 24-годишният футболист е на техния радар от известно време, но изглежда, че “сините” ще се отдръпнат засега, главно поради неговата цена от 150 милиона евро.

Виктор Осимен в момента е един от най-добрите нападатели в световния футбол. Той се присъедини към Наполи през лятото на 2020 г. от тима на Лил и оттогава става все по-силен. Нигериецът участва в общо 111 мача за Наполи и е допринесъл за 80 гола, като имаше основна заслуга за спечеленото Скудето от неаполитанци през миналия сезон. През кампанията 2022/23, Осимен успя да вкара 31 гола във всички състезания.

Нигерийският национал има седем гола в своите десет мача през новия сезон. Неговите впечатляващи изяви не са останали незабелязани и той е на радара на някои от най-големите клубове в световния футбол, включително Челси.

“Сините” имат трудности в нападение и се целят в класен голаджия като Осимен. Играчът зглежда се интересува да се присъедини към английския клуб. Но Челси изключи възможността да го привлече тази зима. На “Стамфорд Бридж” явно нямат необходимите финанси, за да осъществят подобен трансфер през януари.