Челси е направил устно предложение за Ели Уахи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с интерес към 20-годишния нападател на Монпелие

Според журналист от френска медия, отборът на Челси има желание да привлече головата машина на Франция до 21 г. Ели Уахи и е изпратил устна оферта от около 25 милиона евро, докато настоящият му клуб иска 35 милиона евро за футболиста. Това означава, че “сините” от Западен Лондон ще трябва да повишат офертата си, за да постигнат споразумение с тима от Лига 1.

Въпреки че Челси се подсили с Кристофър Нкунку и Николас Джаксън за общо £81,5 милиона по-рано през летния трансферен прозорец, то отборът на Почетино изглежда силно желае да привлече още една млада звезда в нападение. Уахи, който е прекарал цялата си професионална кариера в Монпелие досега и има договор с отбора до 2025 г., впечатли във френското първенство през миналия сезон с 19 гола и шест асистенции в 33 мача и също така вкара зашеметяващ гол, който спечели наградата за гол на годината в Лига 1.

Челси ще има конкуренция за нападателя от лондонския съперник Арсенал, но “сините” са решени да вземат талантливия нападател. Тимът от “Стамфорд Бридж” ще се стреми да сключи споразумение с отбора от френската Лига 1 през следващите дни. След като го привлече, Челси планира да изпрати Уахи обратно под наем в Лига 1 за кампанията 2023/24, за да трупа опит.

В същото време става ясно, че лондончани продължават да следят отблизо халфа на Саутхемптън и трансферна цел на Ливърпул – Ромео Лавия.