Челси и Ливърпул поделиха точките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Луис Диас и Аксел Дисаси реализираха попаденията за "мърсисайдци" и "сини" на старта на Висшата лига

Челси и Ливърпул играят при резултат 1:1 на „Стамфорд Бридж“ в най-интересния двубой от първия кръг на Премиър лийг. Луис Диас откри резултата в 18-ата минута. Аксел Дисаси изравни в 37-ата. ВАР отмени по попадение и на Ливърпул и на Челси. Двата тима не оправдаха очакванията през миналия сезон, макар и в различна степен, и сега са амбицирани отново да се завърнат в битката за челните места.

Напрежението между тях се засили в последните дни, след като те се вкопчиха в две горещи трансферни битки – за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия. Последните шест двубоя между лондончани и мърсисайдци неизменно завършваха с равенства. Челси е с нов мениджър в лицето на Почетино, който има едва три победи в последните си 16 срещи с Ливърпул.

В 16-ата минута Джеймс напредна отдясно, преодоля Робъртсън и центрира ниско. Джаксън засече пред вратарското поле, но Алисон направи важно спасяване. Две минути след това логичното се случи и Ливърпул поведе в резултата. Мак Алистър намери Салах с пас от дълбочина, след което египтянинът видя Диас и с перфектна асистенция с диагонално подаване по земя намери колумбиеца зад гърба на Дисаси. Диас стреля от движение в близкия ъгъл, давайки преднина на гостите.

В 24-тата минута Колуил намери Джаксън на границата на наказателното поле. Нападателят финтира Гакпо, след което стреля, но встрани от вратата. Три минути по-късно Ливърпул бе много близо до втори гол. Диас напредна, задържа добре, след което немари Салах в наказателното поле. Египтянинът стреля от около 12 метра, насочвайки топката към ъгъла, но Силва блокира в последния момент. В 29-ата минута Салах прати топката във вратата на Санчес, след като бе изведен от Трент Александър-Арнолд. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради тънка засада.

В 36-ата минута Стърлинг проби добре до самата аутлиния, след което центрира успоредно, но Александър-Арнолд изчисти над вратата. Отбраната на Ливърпул първоначално изчисти центрирането от корнер, но Чилуел върна с глава топката в наказателно поле. Ван Дайк остана статичен, а Дисаси засече от няколко метра за 1:1. Две минути след домакините помислиха, че са стигнали до пълен обрат, след като Чиулел бе изведен и премина покрай Алисон, след което прати топката във вратата му. ВАР обаче отмени и това попадение заради тънка засада.

До края нямаше по-сериозни опасности и така поделиха точките за старт на кампанията.