“Син” юноша донесе трите точки за Левски на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левски постигна трета победа за сезона, като на "Георги Аспарухов" бе надделян Ботев (Враца) с 1:0 в среща от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение бе реализирано от юношата Преслав Бачев в 83-та минута.

Левски загря за реванша от третия квалификационен кръг с Апоел Беер Шева с постигната трета победа за сезона, като на “Георги Аспарухов” бе надделян Ботев (Враца) с 1:0 в среща от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение бе реализирано от юношата Преслав Бачев в 83-та минута.

Във 2-рата минута на срещата „сините“ създадоха първата голова опасност. Тя дойде след изпълнение на ъглов удар. Андриан Краев засече с глава, но покрай левия страничен стълб.

В 33-та минута врачани създадоха най-чистата ситуация от началото на мача. Переа беше изведен в наказателното поле. Той се озова срещу Пламен Андреев. Вместо да завърши сам, комбинира с , чийто удар беше избит в ъглов удар. „Сините“ определено оцеляха в тази ситуация.

За началото на второто полувреме старши треньорът на Левски Николай Костов направи три смени наведнъж. В игра се появиха Илиян Стефанов, Уелтон и Асен Чандъров, а напуснаха Патрик-Габриел Галчев, Ивелин Попов и Рикардиньо. Така домакините заиграха ултраофанзивно с десен бек Роналдо.

В 83-тата минута столичани излязоха напред в резултата с гол на родения през 2006 година Преслав Бачев. Хосе Кордоба отне топката на левия фланг, направи двойно подаване с Уелтон, след което стреля. Ударът му беше блокиран, но топката попадна в Преслав Бачев. Талантът от академията на Левски разстреля от упор Бариос за 1:0.

До края на срещата не паднаха нови попадения и така “сините” се поздравиха с успех пред собствена публика, която трябва да вдъхне самочувствие, преди така важната среща с израелците от Беер Шева.