Челси и Ливърпул се интересуват от Юсуфа Мукоко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата гранда от Висшата лига искат да подпишат с 18-годишния германски нападател, който вече не е щастлив в Дортмунд

Според информация на испанското издание Fichajes, Юсуфа Мукоко е нещастен в Борусия Дортмунд. 18-годишният играч иска да напусне клуба от Бундеслигата през януарския трансферен прозорец. Този път за бягство може да дойде от Челси и Ливърпул, като двата тима искат да си осигурят услугите му.

Юсуфа Мукоко беше една от най-големите млади звезди в Европа по време на младежката си кариера. Влиянието му във футбола във възрастовата група беше такова, че той принуди Бундеслигата да промени минималната възрастова граница за играч, за да дебютира в лигата, като я намали на 16 г. И германският национал стана най-младият дебютант в историята на Бундеслигата през ноември 2020 г. ден след 16-ия си рожден ден.

Прогресът на Мукоко обаче е в застой през последните години, тъй като той не е редовен титуляр за Борусия Дортмунд. Такъв беше случаят и този сезон, като 18-годишният играч успя да запише само 66 минути игрово време досега. Ситуацията на младежа го остави недоволен и той иска през януари да напусне клуба.

Интересът на Челси и Ливърпул ще бъде привлекателен за младия германец. Челси имаше интерес към Виктор Осимен, но нигерийският национал едва ли ще пристигне през януари. Така че Мукоко може да бъде важна цел за “сините”, ако искат да подпишат с нападател през тази зима.

Ливърпул вече има двама нападатели в състава си и не се нуждае от друга опция. Така че интересът на Ливърпул към Мукоко няма много смисъл. Недоволният 18-годишен нападател ще бъде наясно, че ако избере Ливърпул като следваща дестинация, то игровото му време няма да се увеличи значително.