google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пресата в Италия излиза с новината, че Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед са се насочили към Себастиан Валукевич, който наскоро подписа нов договор с Каляри

Според информация на Corriere dello Sport, Себастиан Валукевич е обект на интерес от три от най-големите клубове във Висшата лига. Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед наблюдават внимателно 20-годишния полски защитник за възможен трансфер в бъдеще.

Валукевич е играч, който от години е високо ценен. 20-годишният младеж обаче стана все по-голямо, откакто се присъедини към Каляри от Погон Шчечин през януари 2019 г. Младежът дебютира за тима от Серия А по средата на миналия сезон и през втората половина на кампанията 2019/20 се утвърди в състава на първия отбор.

20-годишният младеж не поглежда назад от началото на годината и сега е опора в защитата на Каляри. Всъщност въздействието на играча беше такова, че Каляри вече го обвърза с нова дългосрочна сделка. Неговият напредък обаче привлече вниманието на няколко топ клуба, включително Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Челси инвестира сериозно в отбора си през изминалото лято и това включваше и защитата им. Но по една или друга причина “сините” все още са свързани с множество централни защитници. Предполага се, че Антонио Рюдигер и Фикайо Томори са на път да напуснат клуба, като Челси е отворен за оферти за двамата. С Тиаго Силва в края на кариерата си, то Челси ще търси играч за бъдещето за своята защита.

За Ливърпул, от друга страна, ситуацията е по-мрачна след дълготрайните контузии, претърпени от Джо Гомес и Върджил ван Дейк. Отсъствието на дуото остави Юрген Клоп с Жоел Матип като единствения друг централен защитник на негово разположение. Тъй като самият Матип претърпя няколко контузии през последната година, разумно е Ливърпул да инвестира в дългосрочно решение за центъра на защитата си, след като не замени Деян Ловрен с лятно попълнение. За тази цел Ливърпул е свързан с редица централни защитници, включително Ибрахима Конате.

Междувременно Манчестър Юнайтед от известно време търси защитник, тъй като Виктор Линдельоф играе на приливи и отливи в последната година. Проблемите с травмите на Ерик Баий го направиха ненадеждна фигура, докато Фил Джоунс и Маркос Рохо изглеждат без бъдеще в Манчестър Юнайтед.

В резултат на това Манчестър Юнайтед също се смята, че е на пазара за централен защитник, като Бен Уайт, който също е мишена за Челси, е сред тези, които са в тяхното полезрение. В новината на Corriere dello Sport се твърди, че Юнайтед, Челси и Ливърпул наблюдават Валукевич, но скорошното му подновяване на договора с Каляри може да е пречка за евентуален трансфер. Засега изглежда, че трите гранда от Висшата лига ще продължат да следят Себастиан Валукевич и ще бъде интересно да видим дали скоро ще направят оферта за 20-годишния футболист.